INSTALLATIES

Denkt U aan het installeren van een nieuwe centrale verwarming op aardgas of mazout of is Uw oude cv-ketel aan vervanging toe? Dan kan u bij Bracq Alain & Co terecht voor het plaatsen van uw ideale ketel voor uw woning.

Wij bieden U oplossingen op maat aan zodat u uw woning zo efficiënt en goedkoop mogelijk kan verwarmen. Als cv-installateur is Bracq Alain & Co verdeler van Remeha installaties.

Wens je zelf je centrale verwarming te installeren, dan kan je bij ons terecht voor -Doe Het Zelf Pakketten-.

Wil u omschakelen naar aardgas? Lees dan onderstaande brochure ‘Aardgas: snel geklaard, veel bespaard’?
Dit omvat een handig stappenplan dat u begeleidt om de omschakeling vlot te laten verlopen.

BROCHURE – Aardgas: snel geklaard, veel bespaard

Verwarmen met radiatoren is altijd thuiskomen in een warme en aangename omgeving. Zowel nieuwbouw als renovatie vraagt om duurzame verwarming die gezien mag worden. Of het nu gaat om leefruimten, badkamers of kantoren, bij Bracq Alain & Co vindt u vast en zeker de gepaste radiator.

De radiatoren, die voldoen aan alle strenge normen, zijn verkrijgbaar in tal van kleuren en in uitzonderlijk vele afmetingen en vormen zodat ze zich naadloos integreren in elk interieur. Bij Bracq Alain & Co geniet je van tien jaar garantie !

Raadpleeg ook het assortiment ECO radiatoren om uw energiekosten te reduceren.

Wens je zelf je centrale verwarming te installeren, dan kan je bij ons terecht voor -Doe Het Zelf Pakketten-.

Wij bieden zowel Stelrad radiatoren aan alsook Vasco en Acova/Zehnder sierradiatoren, ook voor Jaga convectoren kan u bij ons terecht.

www.stelrad.be
www.vasco.be
www.acova.be
www.theradiatorfactory.com

Vloerverwarming is niet alleen een esthetisch, maar volgens de liefhebbers ook een behaaglijk systeem omdat het 100 % stralingswarmte vrij geeft. Bovendien is vloerverwarming energiezuinig aangezien ze zichzelf regelt zodat men een constante omgevingstemperatuur verkrijgt. Het systeem vergt nagenoeg geen onderhoud en doet evenmin stof circuleren in de woonkamer.

Bij Bracq Alain & Co wordt er allereerst een studie op maat gemaakt voor iedere woning. Vervolgens wordt er een legplan uitgetekend om zo een perfecte vloerverwarmingsinstallatie te kunnen afleveren. Vloerverwarming biedt vele mogelijkheden, U kan kiezen voor een droog of nat systeem. Nadien kan u alles afwerken met parket, tegels, laminaat, tapijt of een andere vloerbekleding naar uw keuze.

Als we over wandverwarming spreken, dan hebben wij het over wanden die voorzien zijn van een geïntegreerd buizennet waardoor warm water stroomt.
Eenmaal in werking zullen de muren de opgenomen warmte vrijgeven onder de vorm van stralingswarmte.
Een aangename warmte die perfect te combineren is met vloerverwarming. Het is zowel bruikbaar als hoofd- en als bijverwarming.
Het is een heel zuinig systeem en het buizensysteem kan je in de zomer gebruiken als koeling.

De voordelen op een rijtje:

  • Behaaglijke gelijkmatige verdeling van zowel warmtestraling ’s winters als koeltestraling ’s zomers
  • Geen stofcirculatie, geen irriterende droge lucht, geen versnelde vervuiling van uw interieur.
  • Zuinig (tot 25 % minder energieverbruik t.o.v. radiatoren bij eenzelfde warmtegevoel)
  • Plaatswinst : geen radiatoren die kostbare plaats van uw woning innemen. Het is een onzichtbare verwarming.
  • Onderhoudsvrij
  • Absoluut geruisloos
  • Afwezigheid van hinderlijke tochten van gekoelde lucht in de zomer
  • Makkelijk traceerbare buizen
  • De combinatie van wandverwarming met vloerverwarming resulteert in een vergroting van het verwarmende oppervlak. Daardoor kan de toevoertemperatuur worden verlaagd en kunnen alternatieve energiebronnen zoals zonne-energie, warmtepompen enz. nog efficiënter worden gebruikt.
  • Vooral aangenaam is de snelle regelbaarheid dankzij korte opwarmtijden.