TYPE D

Bij systeem D zijn de luchtstromen volledig mechanisch gestuurd en wordt er continu evenveel verse lucht aangevoerd als vervuilde lucht afgevoerd, vandaar balansventilatie. De meerwaarde van systeem D schuilt in de warmterecuperatie. Via de ingebouwde warmtewisselaar wordt de warmte-energie van de afvoerlucht uit de natte ruimtes gerecupereerd en overgedragen op de verse aanvoerlucht naar de droge ruimtes. De voorverwarmde aanvoerlucht zorgt voor een comfortabel binnenklimaat en een flinke besparing op de energiefactuur.

Principe : de aanzuiging van de verse lucht gebeurt d.m.v. een motor en gaat via leidingen de woning binnen. De afzuiging van de vervuilde lucht gebeurt ook d.m.v. een motor en gaat via leidingen terug naar buiten.

Bracq Alain & Co is de eerste Renson ventilatie ambassador in Vlaanderen.
Meer informatie: www.renson-ventilation.be

Ventileren op continue basis is een must wanneer u de leefkwaliteit binnenshuis wil optimaliseren en zo een gezond leefklimaat wil realiseren. Ventileren vermijdt onaangename geurtjes, allergieën of andere gezondheidsklachten. Bovendien wordt uw gebouw of woning beschermt tegen condensatieproblemen en schimmelvorming. Ventileren is een manier van energiebesparing, maar ook voor de aanmaak van groene productie van energie. Meer informatie: www.energiesparen.be/ventilatie